Producten voor abcd de l'exotique (4)

Veroudering van Essentiële Olie

Veroudering van Essentiële Olie

Peroxidatie en intramoleculaire reactie Olijfoliën worden na verloop van tijd ranzig. Ranzigheid is een chemische wijziging van de moleculaire structuren van plantaardige oliën. Dezelfde chemische mechanismen werken ook op etherische oliën. De aanwezigheid van zuurstof die van nature in de oliën is opgelost, initieert deze chemische reacties. Ze versnellen in aanwezigheid van licht, lucht, temperatuurwisselingen of verschillende onzuiverheden. Het reactiemechanisme van deze "veroudering" is verdeeld in twee fasen: de peroxidatie en de intramoleculaire reacties (of propagatiefase). De wetenschappelijke literatuur beschrijft verschillende voorbeelden van peroxidatie. Hier is die van linalool, dat overvloedig aanwezig is in etherische oliën. (Voorbeeld: lavendel, lavandin, linalool-thym, rozenhout, salie, enzovoort). In dit schema ondergaat linalool eerst een peroxidatie. Dit produceert een nieuwe verbinding: 7-dydroperoxy-3,7-dimethyl-octa-1,5-diene-3-ol.
Voorlopige toxicologische beoordeling

Voorlopige toxicologische beoordeling

De pre-toxicologische evaluatie is een onmisbare dienst voor cosmeticabedrijven die de veiligheid van hun producten willen waarborgen voordat ze op de markt komen. Dit proces omvat een gedetailleerde analyse van de ingrediënten om eventuele potentiële risico's voor de menselijke gezondheid te identificeren. Door deze evaluaties vooraf uit te voeren, kunnen bedrijven veiligheidsproblemen voorkomen en hun reputatie beschermen. Deze dienst is bijzonder belangrijk in een context waarin consumenten steeds bezorgder zijn over de veiligheid van de producten die ze gebruiken. Door te investeren in een pre-toxicologische evaluatie tonen merken hun inzet voor transparantie en veiligheid, wat het vertrouwen van consumenten kan versterken en de merkloyaliteit kan verbeteren.
Digitale Agentschap & E-commerce

Digitale Agentschap & E-commerce

Gebaseerd op een expertise die is opgebouwd door meer dan 18 jaar succesvolle ervaring in eBusiness, is onze ambitie om effectieve, innovatieve en kwalitatieve oplossingen te bieden aan bedrijven en instellingen, zodat zij hun business (verkoop, klanten, naamsbekendheid) snel kunnen ontwikkelen via de nieuwe media. Samen begeleiden en succesvol zijn, vereist een grondige kennis van uw activiteit, uw waarden, uw ambities, uw behoeften en uw middelen. Wij staan voor u klaar en onze experts hebben slechts één doel: u de beste oplossingen bieden en u ondersteunen bij de ontwikkeling van uw digitale projecten.
Olijfolieanalyse

Olijfolieanalyse

De verplichte analyses: Een regulerend document van de Europese Commissie regelt de analyses van olijfolie: klik hier Een olijfolie moet voldoen aan een aantal fysisch-chemische parameters om geëtiketteerd te kunnen worden als VIERGE EXTRA, VIERGE of LAMPANTE (onbruikbaar voor consumptie binnen de EU). De verordening 2568/91 van 11 juli 1991, gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen, geeft de criteria die moeten worden gerespecteerd (zie schema hieronder). Het laboratorium LAHN biedt de gebruikelijke analyses van olijfolie aan: zuurindex, peroxide-index, UVK-meting (K270 – K232). Een zogenaamde "lampante" olie is onbruikbaar voor consumptie binnen de EU. Ze zijn bestemd voor olie-lampen, vandaar de kwalificatie "lampante". De analyses K232 EN K270 Deze fysisch-chemische metingen zijn indicatief voor de goede conservering van olijfolie.